Eurofins Poland >> Oferty pracy >> Kierownik Techniczny Pracowni Chemicznej

Kierownik Techniczny Pracowni Chemicznej

Sidebar Image

Eurofins Scientific jest światowym liderem w badaniach żywności, środowiska oraz testów produktów farmaceutycznych. Zatrudnia ponad 32 000 pracowników w 410 laboratoriach zlokalizowanych w 42 krajach. Jest także jedna z wiodących na świecie firm na rynkach agroscience, genomiki i usług laboratoryjnych. Ponadto Eurofins, zarówno w Europie jak i w USA, silnie rozwija dział‚ diagnostyki klinicznej. Aby wspierać ciągły rozwój naszej sieci laboratoriów, szukamy najlepszych kandydatów do pracy w jednej z naszych jednostek. Szukamy osób na stanowisko:

Szukamy osób na stanowisko:

Kierownik Techniczny Pracowni Chemicznej

Lokalizacja: Malbork

Zakres obowiązków: 

  • Pełnienie funkcji kierownika technicznego Pracowni Chemicznej zgodnie z zakresem normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005
  • Nadzór nad przestrzeganiem zasad normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005 oraz systemu zarządzania obowiązującego w Eurofins Polska Sp. z o.o.
  • Nadzór nad wykonywanymi badaniami pod kątem jakościowym, autoryzacja wyników, generowanie raportów analitycznych
  • Wdrażanie nowych metod badawczych, walidacja metod, zapewnienie jakości wyników z badań, nadzór nad biegłością wykonywanych analiz
  • Aktywny udział w przygotowaniu obszaru pracowni chemicznej do audytów PCA , audytów klienta
  • Współpraca z innymi działami (Obsługa Klienta, Sprzedaż) w zakresie bieżącej obsługi zleceń
  • Nadzór nad podległym personelem (ok. 25 osób)
  • Realizacja założeń budżetowych (jakość, koszty, terminowość, bezpieczeństwo) w podległym obszarze

Wymagania:

  • Wykształcenie wyższe techniczne (mile widziane kierunki: chemia, mikrobiologia, technologia żywienia, towaroznawstwo)
  • Znajomość normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005 oraz wymagań PCA
  • Minimum 2-letnie doświadczenie w laboratorium akredytowanym na stanowisku starszego asystenta/kierownika technicznego/kierownika obszaru
  • Minimum 5-letnie doświadczenie w zarządzaniu personelem ( min. 20 osobowym)
  • Znajomość technik badawczych stosowanych w analizie żywności (wagowych, miareczkowych, ELISA, spektrofotometrycznych, chromatograficznych, instrumentalnych)
  • Znajomość zasad walidacji metod badawczych oraz sterowania jakością badań
  • Znajomość narzędzi statystycznych mających zastosowanie w walidacji metod i sterowaniu jakością
  • Komunikatywna znajomość języka angielskiego
  • Umiejętność planowania, organizacji pracy i zarządzania czasem
  • Wysoko rozwinięte umiejętności komunikacyjne oraz interpersonalne

Oferujemy:

  • Pracę w międzynarodowym środowisku
  • Dużą niezależność w pracy
  • Otwartą komunikację
  • Przyjazną atmosferę pracy
  • Atrakcyjne wynagrodzenie
  • Możliwości rozwoju
  • Dofinansowanie do karty multisport
  • Dodatkową opiekę medyczną