Nasze usługi >> Badania żywności i pasz >> Analizy fizykochemiczne

Analizy fizykochemiczne

Sidebar Image

Badania fizykochemiczne przeprowadzane są w celu sprawdzenia zgodności z obowiązującymi przepisami prawnymi, jak również w celu rozwoju produktów oraz wsparcia technicznego. Eurofins Polska Sp. z o.o. realizuje badania żywności w zakresie akredytowanych analiz zawartości:

  • białka;
  • tłuszczu;
  • popiołu;
  • wody;
  • chlorek sodu;
  • wartości odżywczej;
  • składu kwasów tłuszczowych;
  • skrobi;
  • cukrów ogółem i redukujących;
  • liczby kwasowej;
  • liczby nadtlenkowwej;
  • hydroksyproliny;
  • azotu;
  • lotnych zasad amonowych N-LZA;
  • kwasu sorbowego, benzoesowego i ich soli;
  • histaminy;
  • kofeiny.

Eurofins Polska Sp. z o.o. przeprowadza również analizy żywności na obecność następujących alergenów:

gluten, orzech ziemny, jaja, orzech laskowy, migdał, soja, kazeina, białka alergenne orzecha włoskiego, gorczyca, ß- laktoglobulina, całkowita zawartość mleka.

W ramach oferty grupy laboratoriów Eurofins wykonujemy kompleksowe analizy GMO w żywności, pozostałości leków weterynaryjnych, zawartości metali,  pestycydów, mikro i makroelementów oraz witamin.