JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Nasze usługi >> Badania żywności i pasz >> Analizy fizykochemiczne

Analizy fizykochemiczne

Sidebar Image

Badania fizykochemiczne przeprowadzane są w celu sprawdzenia zgodności z obowiązującymi przepisami prawnymi, jak również w celu rozwoju produktów oraz wsparcia technicznego. Laboratoria Eurofins w Polsce realizują badania żywności w zakresie akredytowanych analiz zawartości:

  • białka;
  • tłuszczu;
  • popiołu;
  • wody;
  • chlorek sodu;
  • wartości odżywczej;
  • składu kwasów tłuszczowych;
  • skrobi;
  • cukrów ogółem i redukujących;
  • liczby kwasowej;
  • liczby nadtlenkowej;
  • hydroksyproliny;
  • azotu;
  • lotnych zasad amonowych N-LZA;
  • kwasu sorbowego, benzoesowego i ich soli;
  • histaminy;
  • kofeiny.

Eurofins w Polsce przeprowadza również analizy żywności na obecność następujących alergenów:

  • gluten,
  • orzech ziemny,
  • jaja,
  • orzech laskowy,
  • migdał,
  • soja,
  • kazeina,
  • białka alergenne orzecha włoskiego,
  • gorczyca,
  • ß- laktoglobulina,
  • całkowita zawartość mleka.

W ramach oferty sieci laboratoriów Eurofins wykonywane są kompleksowe analizy GMO w żywności, pozostałości leków weterynaryjnych, zawartości metali, pestycydów, mikro i makroelementów oraz witamin.